În ziua când facebook va dispărea voi da o petrecere

În ziua când facebook va dispărea voi da o petrecere

    Facebook a devenit o parte din noi, ne verificăm statusul, actualizăm stările, postăm despre ce mâncăm, pe cine înjurăm şi cu cine ne vrăjim. Ne plac scandalurile, ne hrănim cu ele, le alimentăm şi facem senzaţie doar de ochii lumii, însă nu pe malul şanţului, ci în grădina lui Zuckerberg. În fapt, doar ne hazardăm, vindem gogonele virtuale.

   Dacă mâine ar dispărea acest fenomen social cred că foarte mulţi ar avea nevoie de terapie (aşa cum au primit cei care suferă acum după Games of Thrones 😛 Sărăcuţii), s-ar da cu capul de pereţi că nu ar mai putea afla ce învârte celălalt.

Read a lot, live your life, and listen and watch, so that your mind fills up with millions of images.

  Sharon Creech

sau varianta mea preferată

Decât să-ţi bagi nasul în treburile altora, mai bine bagă-l într-o carte!

   Cred că aş fi printre puţinele persoane care ar da petrecere, aş simţi o uşurare şi aş invita pe toată lumea să se alăture (oare ar fi scuza perfectă să-l elibere pe Mazăre din puşcărie? :)) ).

   Deşi este trist, acum ne consumăm relaţiile în mediul virtual, păstrăm aparenţele şi uităm că realitatea este diferită. Vă sigur că dacă mâine unul din noi ar crăpa (de ciudă) pe stradă, n-ar veni x-leasca de la Cuca Măcăii cu care ne conversăm pe messenger ca să ne panseze rănile şi să ne audă frustrările, ci am avea parte tot de ăia care ne împiedicăm în casă.

   Prefer să fiu o persoană lipsită de importanţă pe facebook, dar în viaţa de zi cu zi să am cu cine discuta, să simt omul, să mă uit în ochii lui şi să-i spun ce cred/simt/gândesc.

   Acelea sunt relaţiile care durează, nu pupăturile virtuale, extazierea de ochii lumii şi prefăcătoria aceasta dusă la extrem.

    Să coborâm pe pământ şi să nu ne mai hrănim cu iluziile vânturate prin mediul virtual.

7 comentarii

 1. Corect! 💕 Nu ar strica uneori să mai coborâm de pe piedestalele pe care singuri ni le-am ridicat și să revenim pe pământ.

  Apreciază

 2. Absolut de acord cu ce spui despre FB. In plus… nu doar ca m-as bucura cand va disparea, dar deja mi-am pregatit „alternativa”. 🙂 Daca ma inviti si pe mine la acea petrecere… Vin! 🙂

  Apreciază

  • Sigur ca te invit mai ales daca ai alternativa. Trebuie sa iti sarbatorim ideea si sa bem un pahar de sampanie in cinstea ei.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.