Prietenia şi binele sunt ca un bumerang

Prietenia şi binele sunt ca un bumerang

Am mers pe principiul că dacă faci un bine, acesta se va întoarce ca un bumerang şi va revărsa o ploaie de energie pozitivă. Mi se pare un gest frumos să ajuţi involuntar, să dai o şansă cuiva să îşi găsească calea, să avanseze prin propriile forţe.

Până acum a funcţionat de minune acest sistem, însă când simţi că sunt oameni care profită de această senzaţie de bunătate şi se apropie cu paşi încetişori ca să se plângă, să ceară favoruri în numele prieteniei, deja mă dezgustă.

Deşi par grea de cap, nu-s deloc naivă, îmi dau seama când cei din jur încearcă să mă corupă și să profite. Sunt miloasă, dar nu dau bani la cerşetori, nici la cutia milei nu mă arunc cu generozitate, prefer să aleg alte căi de a face un gest umanitar.

Instinctul îmi spune când să îndrăznesc sau când să mă opresc, de asta nu voi reacţiona pozitiv când cineva mă bombardează că trebuie să mă aliniez la standarde şi să sharuiesc la 5000 de prieteni ca să dea facebook un ajutor imaginar umanitar. Dacă vă gândiți bine, asta e o prostie, nu are cum să se întâmple aceste lucru, e doar o aberație care continuă de ani de zile.

Dacă vom continua să ne îmbătăm cu apă rece, n-ar trebuie să ne mire când lumea profită de noi și ne șantajează. Să nu confundăm prietenia și să ajutăm atât cât putem, pe cine putem. Indiferent când ne-am strădui nu putem să oprim gravitația, să salvăm lumea, important este să ne ferim la timp pentru că acest bumerang s-ar putea să ne dea o lovitură în bot și să nu ne convină.

Vă propun să ne înconjurăm de oameni pozitivi pentru că ei fac diferența. Să îndrăznim și să ajutăm, dar să ne dezlegăm la ochi și să nu ne lăsăm înrobiți de prostie și de aparențe.

3 comentarii

  1. Frumos articolul, felicitări! 😅 Asta mi-a adus aminte de unele persoane care au luat bunătatea drept prostie. Una dintre persoane a venit să ceară bani să -și plătească o factură la bancă, chipuri, nu mai are bani pentru că mama lui a fost internată în spital ( și e scriitor). Și eu am facturi… ce ar trebui să fac, să cer bani în stânga și dreapta folosindu-mă de sentimentul de milă…. Uneori e prea de tot… 😂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mai bine sa nu acorzi ajutor atunci cand nu este cerut. Nu de alta, dar de multe ori, oamenii nu apreciaza si nu inteleg ce faci pentru ei si poate ca nici nu-si doresc asta.

    Apreciază

  3. Sunt atat de multe cazuri incat nici nu ne mai batem capul cu ele. Majoritatea profita de orice misca, de noi depinde sa stim cand sa le punem frana. Scriitorii nu m-au cautat, dar au fost persoane care cereau bani pt cazuri umanitare inchipuite.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.