Ghid de supraviețuire în cuplu - să-l iubești sau să-l părăsești

Ghid de supraviețuire în cuplu – să-l iubești sau să-l părăsești ?

Dacă ți s-a luat de singurătate, atunci deja ai luat în calcul să îți schimbi statutul și să formezi un cuplu. În cazul în care deja ai „păcălit” pe cineva să te iubească, atunci ești cu un pas înaintea celorlalte, prada este a ta dar nu știi ce să faci cu ea – te măriți sau te lași păgubașă? Stați liniștiți, n-am descoperit licoarea care să te transforme într-o zână și nici pe el în frumos, deștept și cu bani, dar am o prietenă care nu știe ce să facă. Ar vrea să treacă pârleazul și să se mărite, dar Făt-Frumosul ei n-are suficient glitter. Are nevoie de ajutor și cum nu pot sta liniștită, m-am gândit să aștern gândurile pe hârtie, un ghid de supraviețuire în cuplu. 

Așadar, fiecare fecioară care și-a ales iubitul (era să scriu fraier, dar nu e cazul, încă este în tratative) trebuie să își pună următoarele întrebări de baraj:

1. Vrei să te măriți în mod oficial sau doar să găsești pe unu’ care să te țină de mână zi de zi?
Vedeți că este important, o hârtie nu te ține legată, iar dacă nu te-ai decis, cu atât mai bine. Scutești banii de divorț. În loc să cheltui aiurea, du-te și distrează-te, în felul acesta vă cunoașteți, tatonați trenul.

2. Îți place egalitatea între sexe sau tu ești femeia sensibilă și el plătește pe oriunde mergeți? Vrei să fii întreținută sau fiecare cu treaba lui?
Gândește-te bine zână bună pentru că dacă ai intrat în horă așa mergi până la capăt.
Dacă scoți din buzunar să îți plătești partea, nu înseamnă că îți scade gradul, ci îți dovedeșți independența. În cazul în care vrei să fie numai el cu banu’, atunci este fix alegerea ta. Poate mergi pe principiul „ce-i al meu e pus deoparte și ce-i al tău e tot al meu„.

3. Vă certați însă n-ați ajuns la știrile de la ora 5 și nici vecinii n-au chemat poliția?
Înseamnă că ai șanse mari să continui. Comunicarea este cheia și mulți se ceartă doar pentru a-și auzi propria voce sau pentru că le place împăcarea. Dacă tu te cerți din nimicuri, atunci ai chef de vorbă și ridici tonul.
Unii iubiți suportă, dar alții sunt cu tupeu. Vezi cine cedează primul, însă nu uita că dacă îți place să ai ultimul cuvânt, asta nu dovedește că ai dreptate. Da? Ține cont, tu stai cu el 24/24 sau mă rog, câteva ore pe zi.

4. Faci planul împreună cu individul sau tu ești creierul operațiunilor și el executantul?
Orice cuplu trebuie să își înțeleagă prioritățile și să își delimiteze atribuțiile. Rar se întâmplă să fie în cuplu doi deștepți și doi frumoși, mereu va exista o diferență. De aceea sarcinile se împart și deveniți o echipă.
Dacă nu ai înțeles manevra atunci dă-ți un restart la soft.

5. Îl iubești dar sunt momente când îți vine să-l strângi de gât?
Sunt și situații de genul acesta, de aceea tu trebuie să te gândești bine dacă ai probleme la mansardă sau din când în când sufletul tău nu știe ce vrea. Femeia din tine-aia neînțeleasă, ar face scandal, dar, n-are cu cine… de asta i se pune pata pe individul de lângă ea?

6. Îl iubești pe el, dar n-o suporți pe mă-sa?
Mda, ce să zic, iubi tău vine la pachet cu familia, iar maică-sa vrea să se asigure că puiuțul ei stă pe puf. Cândva și ea a fost o zânuță, iar dacă te pune la încercare, știe și de ce.
Deci, fii atentă, vei avea parte de all inclusive, însă tu eșți felul principal.

7. Te-ai mutat împreună cu Făt-Frumos, însă dintr-o dată parcă îi put șosetele prin casă?
Înseamnă că ai parte de un mascul care își marchează teritoriul, iar dacă tu vrei să fii zânica cea bună, sigur vei strânge cu multă dragoste „resturile”. Nu-ți place? Nu-i problemă, discută cu individu’; și poate se lasă de obiceiurile nesănătoase.
Nu uita că la mă-sa (știi tu : femeia aia cu ochi la spate), făcea la fel, de asta te pune la încercare.

8. Unul gătește și altul chatuiește?
Fii un exemplu demn de urmat și luptă-te cu oalele, dă-l gata pe Făt-Frumos cu talentele tale culinare. Fă-l să fie dependent de tine, zăpăcește-l până i se face rău. Nu uita zânico, cum îl înveți așa îl ai, da? Peste un an va fi un pufos răsfățat și cu pretenții. Dacă zânica nu e acasă, prăpăditul nu se poate deplasa să-și pună păpică și nici să spele după farfuria? O va aștepta pe zânica cea bună ca să-l răsfețe? Vezi că tu ești aia, da?

9. Dacă exersezi îți vei da seama dacă merge treaba sau nu.
Poate deja te-ai mutat sau faceți cu schimbul, o noapte la tine și restul la el.
Fii pe fază, sarcinile se împart și discuțiile se poartă civilizat.
Dacă Făt-Frumos preferă să ia aer mult și des, iar când vine acasă se așteaptă să fii ca o floare, atunci… ai picat în plasă. Deja te-a vrăjit și ești victimă sigură.
Bine ar fi să nu lăsați lucrurile în coadă de pește, să înțelegeți că la nervi se spun multe, un cuplu înseamnă o echipă cu bune și rele, iar perfecțiunea nu există.

10. Nu uita zânico – prietenii lui vor deveni prietenii tăi, dar și invers.

Nu-ți place combinația intitulată prieteni și îl scoți din circuit (să stea numai după fustele tale?), treaba ta, dar la fel ar trebui să procedeze și el. Cui pe cui se scoate.

11. Rufele jegoase se spală acasă, nu mergi de nebună în public ca să faci pe deșteapta.
Dacă ți-ai asumat asta, atunci deja ești pe drumul cel bun.
Acum rămâne să vezi ce vrei cu adevărat. Nu eu voi sta cu Făt-Frumos, ci tu, zânico.
În cazul în care ai întors problemele pe toate părțile, însă vezi că îți dă cu virgulă, atunci ia o pauză.

Nu uita zânico că bărbații sunt ca trenurile în gară. Unul vine, altul pleacă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.