Fii spontan din când în când

Fii spontan din când în când

   La sfârșitul lunii august, sotului i s-a făcut dor de ducă și tot căuta cazare undeva, să evadăm câteva zile. Și  cum nu mă puteam abține, încercam să mă prind de șmecherie. Dar el, nu și nu. Singurele detalii prinse din zbor erau „Pregătește terenul că sâmbătă plecăm, vei afla în mașină unde.🤣 Însă te rog să iei în calcul vremea urâtă sau lipsa cazării, deci mari șanse să stăm acasă.” Ce să înțeleg și eu? Păi plec sau nu plec?

  Am încercat să-mi văd de rutină și să elimin nelipsitele întrebări: Ia zi, plecăm? pentru că răspunsul era mereu monosilabic. Și după câteva zile de chin și agitație din partea mea pentru că tot așteptam să fiu surprinsă la prima oră… a venit momentul cheie.

  Și uite că mă trezesc sâmbătă de dimineață ca o floare amărâtă și nici vorbă de vreo ieșire. Mi-am spus în sinea mea: Ei bine, citesc ceva de supărare (așa fac femeile) și după fac ordine prin jur (dacă vreau). Și cum o minune durează numai câteva minute, soțul mă anunță la 08.15 că a găsit în sfârșit un loc, dar trebuie să ne mișcăm cu talent.

   Și atunci să mă vedeți pe mine, brusc înviorată, aruncând hainele, fardurile pentru că la ora 9 aveam termen să ieșim din casă. Nu plecam cu trenul, dar drumul era lung și noi prinsesem oferta în ultimul minut.
Norocul meu că aveam ceva materiale programate pentru site și hainele călcate cu o săptămâna înainte (așa sunt eu harnică de vreo câteva luni. Vedeți ce face carantina din om? 🤣).

   Așa că varianta aceasta cu Fii spontan din când în când nu prea mă reprezintă, îmi place să fiu organizată, să iau în calcul variante, dar de data aceasta am zis wtf, să-i dăm bice. N-am avut eu tot ce mi-a trebuit, dar haine, încărcătoare și cardul de plăți au fost la îndemână.

    Vă las și vouă câteva indicii ca să înțelegeți cum s-a desfășurat aventura mea spontană.

… m-am plimbat prin port și am ales viitorul yacht

… am stat la pozat timp de 20 de minute în plină stradă pentru o caricatură. Și de parcă nu era de ajuns, am râs cu lacrimi de glumele soțului mai ales când se oprea lumea și se uita la desenul omului …. apoi la fățuca mea. Îmi șoptea discret că lumea se miră de fălcile mele și datorită lor nu va fi loc în imagine pentru el. Într-un fel a avut dreptate – zici că-i doamna și vagabondul 🤣

Caricatura Torquay

… mi-am văzut afacerea aflată în zona zero a orașului. Nu știam că sunt mare amatoare de cafea, dar deh, omul cât trăiește, învață.

… nebunia a continuat cu decizia spontană de a vizita un orășel în miniatură și să ne entuziasmăm mai rău decât cei mici. Măiestria cu care a ales să construiască transformă locul într-o adevărată artă vizuală. Locul este divin, iar biletul de acces și-a merită investiția.

… adaug la listă fredonările soțului. Drumul pe jos, timp de 80 de minute/dus-întors până la orășel ne-a afectat. Soarele ne-a bătut în cap, briza mării ne-a dezechilibrat și pe soț l-a apucat simfonia pe străzi în funcție de cuvinte cheie 🤣 La un moment dat regreta că n-are inel să mă ceară în căsătorie pe treptele unui deal.

…. am poftit la paste și înghețată, am stat la coadă pe unde s-a putut.

… și am mers 14 kilometri într-o singură zi, dar a meritat din plin. Am bifat pe listă aproape tot ce îmi doream.

   Escapada ar fi fost completă dacă ajungeam și la casa memorială a Agathei Christie. Din păcate majoritatea locurilor sunt cu rezervări online și n-am fost singurii care au avut planuri de distracție.

   Aceste mici picanterii sunt numai nebunii care se întâmplă dacă știi să trăiești momentul. Merită să te bucuri, să iei totul ca atare din când în când. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.