Cu pași repezi către un nou început

Ianuarie ne bate la ușă și sentimentele par să fie contradictorii. Oriunde te uiți simți agitație, emoție și speranță, oamenii zâmbesc sau sunt atât de prinși în tehnologie încât nici nu știu ce se petrece cu adevărat.

Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

A fost un an complicat, o lecție de viață pentru mulți dintre noi, am plâns, am râs, am înjurat, ne-am călcat în picioare și în final am acceptat că există și diversitate.

Mulți am visat să dormim mai mult, să stăm cu familia și am primit mai mult decât se putea duce, dar au fost și cazuri mai puțin fericite în care firul s-a rupt. Acest început de an ar putea fi un prilej pentru ca fiecare să înțeleagă că timpul nu stă în loc, nu ne dă ani înapoi și nici nu ne ridică în slăvi, clipa de azi nu o ai și mâine, tot ce rămâne este speranța și motivația.

Dacă am face o magie, atunci am putea să ne metamorfozăm și să luăm diferite forme, să ne întoarcem în trecut, să petrecem mai mult timp cu cei dragi, să ne oprim înainte de a răni cu o vorbă pe cineva sau poate de a oferi o îmbrățișare. Din păcate nu există minuni, ci numai șansa de a privi înainte cu optimism.

Azi am îmbrățișat o fostă colegă de muncă și m-am simțit minunat, în plină pandemie și fără să purtăm măști în aer liber (fiecare țară are regulile ei). Nu ne văzusem de luni bune și cred că fiecăreia îi era dor, iar gestul a fost spontan și nu regret deloc.

Vă propun să învățăm să trăim fără teamă, nu să ne ascundem gândurile sub preș, să mergem din aproape în aproape și să luăm ca atare evenimentele. Haideți să stabilim pentru noul an gânduri pozitive, să lăsăm în urmă regretele și să privim către mai bine.

Scriu aceste rânduri cu optimism, în speranța că oamenii vor realiza că niciodată nu-i prea târziu pentru a spune: „mulțumesc„, „iartă-mă„, „te iubesc„, „te iert„, „nu te mai vreau” sau că vor înțelege faptul că ziua de mâine nu trebuie să fie o scuză pentru amânări.

O zi cu soare din Decembrie 2020. Sursa Arhiva personala

Închei 2020 cu zâmbetul pe buze, în stilul caracteristic…pentru că eu chiar mă pot consideră fericită, întâmplător am stocuri de hârtie igienică și fac ce știu mai bine – Iarna nu dorm, citesc ☃️😜

Photo by Oleg Zaicev on Pexels.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.