Despre energii ascunse și puterea de o lua de la zero

Dacă îți dorești cu adevărat, puterea o găsești în orice te înconjoară și te motivează. Unii au parte de un parcurs lin și nu simt presiunea unui nou început, însă alții se mai împiedică, nu văd direcția din prima. În orice categorie te-ai afla, tu decizi încotro vei merge.

Am vorbit de multe ori de capacitatea de a merge mai departe și la fiecare câțiva ani aleg o nouă provocare. Mereu am profitat de șanse și atunci când am avut impresia că le-am ratat, mi-a apărut în cale cineva care să îmi întrețină flacăra și să îmi dea un pont.

De cele mai multe ori instinctul îmi spune ce să fac sau când să mă opresc, așa am ajuns să prind curaj, să nu mă dau bătută, deși am căzut în fund… de multe ori.
Da, sigur că m-a durut lovitura, însă impactul m-a revigorat, mi-a deschis ochii.

Am învățat de mică să fiu responsabilă și să mă adaptez, m-am maturizat de nevoie.
Dacă stăteam liniștită n-aș fi reușit să învăț lucruri noi periodic, aș fi fugit de greutăți și m-aș fi bazat exclusiv pe noroc. De fiecare dată menționez punctele forte pentru că asta îmi dă elan să o iau de la capăt constant.

Vara aceasta am terminat Atomic Habits, așa mi-am reamintit de toate acele nimicuri ce sălășluiesc în fiecare și cum avem capacitatea să (ne) schimbăm, important este să începem. Mi-am dat temă, să mă împrietenesc cu creionul și hârtia, să folosesc culori acrilice și să îmi fac tablouri pentru acasă. De ce? Pentru că pot. Dacă acel tablou creat din banană și scotch s-a vândut la licitație, atunci și arta mea va aduce bucurie… cuiva.

Imagini din arhiva personală

Încerc să demonstrez că prin exercițiu constant poți progresa, așa am învățat că „nu există nu se poate”. Dacă vreodată voi îndrăzni să uit, voi regăsi în piatră seacă puterea de a o lua de la zero.

Omul cât trăiește ar trebui să nu se oprească din perseverat, asta îi va da un avantaj întotdeauna. El are energii ascunse, dar trebuie să învețe când să le folosească.

Dacă ai rămas blocat și nu știi de ce rețeta ta nu funcționează, resetează-ți gândurile și caută resursele ce pot declanșa scânteia. În interiorul tău se va regăsi întotdeauna soluția pentru a depăși orice obstacol.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.