Cât de importantă este valoarea cadoului primit de partener?

Femeia – un amalgam de trăiri și cuvinte, mereu în căutarea idealului. Bărbatul în schimb este partea abstractă a întregului, uneori de-a dreptul neinteresat de această luptă continuă a partenerei. Și totuși aceste două entități de multe ori formează un cuplu. Dacă fiecare și-ar compara propriul întreg, undeva ar exista atât de multe inadvertențe încât n-ar știi ce să facă cu ele. Și de aici rezultă suișuri și coborâșuri, oameni și oameni.

De-a lungul anilor am tot analizat întregurile, încercam să îi citesc printre rânduri, să îmi dau seama de ce ei sunt altfel de părinții mei. Din afară păream să fiu elementul neutru și ceilalţi mereu plini de culoare. În clipa când le-am dezlegat misterul, universul meu s-a schimbat și am descoperit prin eliminare că nu totul se limitează la valoare și aparențe. Nu toți cei care sclipesc au și ceva de calitate. Astăzi lucrurile se prezintă aproximativ la fel.

Cuplurile și-au mutat aparențele în social media și postează frecvent cât de bine le este în perfectul absolut. De fiecare dată când sunt evenimente demne de sărbătorit, apare la înaintare câte un întreg dornic să demonstreze cât de bine îi stă, cât de mult abundă printre filtre lipsite de substanță.

Și cum eu sunt o persoană practică, întreb în jurul meu… retoric: Cât de importantă este valoarea cadoului primit de partener? Cum ai reacționa dacă te-ar impresiona cu ceva simplu numai de ziua ta?

Dacă răspunsurile la aceste întrebări te-au pus în dificultate, atunci află că nu toți oamenii vor să alerge în căutarea perfecțiunii sau dacă o fac, nu știu cum să îl ofere din suflet. Foarte mulți bărbați fie nu le pasă, fie îi obosește ideea de cumpărături.

Nu știu cum ești tu, persoană care citești aceste rânduri, însă eu iubesc surprizele și mintea mea de multe ori este ca o instalație de luminițe, se activează instant și nu se mai oprește. Dintotdeauna am fost așa și totuși, intru în categoria oamenilor practici. Sunt atipică și romantică până la stele, însă accept cu zâmbetul pe buze că nu totul se rezumă la aparențe.

Îmi place să alerg după cadouri, dar în 95% din cazuri mi le aleg/plătesc singură și până trag linie mă sucesc de zece ori (până și eu recunosc că pot fi obositoare). La începutul relației încercam să-mi înțeleg jumătatea și după câteva tentative nereușite de cadouri am mizat pe partea practică: „Azi îți ofer un cadou, hai să-l alegem împreună.” Acela a fost momentul în care am înțeles că cel mai mult contează semnificația gestului – să știi cum și când să-l transmiți.

Eu cred cu tărie în următoarele cuvinte, le-am auzit frecvent în jurul meu: Decât cadouri scumpe, alese în grabă și mai târziu reproșuri, mai bine lipsă.

Așadar, tu, ființă gingașă, ce vrei cu adevărat? Dacă n-ai un răspuns, propun următorul experiment.

Încearcă să folosești imaginația și să oferi/primești frecvent cadouri nerambursabile. Ce părere ai avea despre… gesturi spontane, plimbări neprogramate într-un loc drăguț, îmbrățișări sufocante și glume nesărate, un picnic în familie, râsete contagioase, activități ce ar merita repetate (zoo, circ sau seară de film în familie), cadouri cu ocazia zilei de azi (un buchețel de flori, ciocolata preferată sau poate un nimic adorat de el/ea) și la final… respect pentru persoana de alături. Toate aceste nimicuri valorează infinit mai mult, tot ce trebuie să faci este să înveți cum să le acorzi atenția cuvenită.

Atticus – arhivă personală

Dacă țelul tău este să fii impresionată de partener și încă nu i-a reușit gestul, mai gândește-te. Fii practică, renunță să te uiți în jur și alege ceea ce este cu adevărat important pentru tine/voi, orice altceva te asigur că este trecător. Timpul va avea grijă ca fiecare să înțeleagă de ce lucrurile se aștern diferit și ce înseamnă cu adevărat să deții un obiect de neprețuit. ❤️

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.